Home Piscine
Piscine
Piscine PDF Imprimare Email
Piscine
Scris de mihaela86   
Joi, 26 Mai 2011 13:47

Piscinele sunt populare peste tot in lume. Piscinele sunt recipiente umplute cu apa destinate inotului. Multe piscine sunt construite pentru recreere. Pentru piscine exista mai multe dimensiuni standard. Sunt piscine construite in pamant sau piscine deasupra pamantului. Piscinele pot fi construite din beton, fibra de sticla, metal, plastic. De asemenea, exista piscine gonflabile.

Acele piscine care pot fi utilizate de mai multe persoane sau de catre publicul larg se numesc piscine publice, in timp ce piscinele utilizate exclusiv de cateva persoane intr-o casa particulara se numesc piscine private. Piscinele publice se gasesc in centre de sanatate, sali de fitness, cluburi private, hoteluri, spauri etc. Piscinele private sunt cele personale, dar si cele destinate sportivilor sau formarii de salvamari si astronauti.

In curatarea de piscine din beton sau din fibra de sticla sunt utilizate dezinfectante chimice (clor, brom, filtre suplimentare etc) pentru a preveni cresterea si raspandirea de bacterii, virusuri, alge si larve de insecte. Unele piscine publice sunt curatate si drenate zilnic din cauza lipsei unui sistem de filtrare. Aceasta masura este necesara pentru a asigura standardele de sanatate si siguranta. De obicei, piscinele se masoara in metri, insa in Statele Unite sunt piscine masurate in picioare. Cele mai multe piscine europene sunt intre 10m si 50m latime. Adancimea unei piscine depinde de scopul acesteia si daca piscina este deschisa pentru public sau este privata. In cazul unei piscine publice, adancimea trebuie marcata clar pe margine si pe peretii piscinei.

Exista diferite modele si feluri de piscine. Pot fi piscine incalzite sau neincalzite, piscine pentru interior sau exterior, piscine pentru copii mici, piscine cu apa fierbinte si hidromasaj. Piscinele, de cele mai multe ori, au forme dreptunghiulara, insa pot fi de orice forma si dimensiune. Sunt piscine din fibra de sticla patrate, in cerc, asimetrice etc. De asemenea, sunt piscine elaborate, care pot fi dotate cu fantani arteziene, valuri si cascade artificiale, poduri, insule, zone cu adancimi de apa diferite etc

Ultima actualizare în Miercuri, 27 Aprilie 2011 08:17
 


Sondaje

V-ar placea sa aveti o piscina in curtea dv?
 

Vizitatori Online

Avem 6 vizitatori online

Adauga la retele sociale

Facebook Twitter Digg Delicious Stumbleupon RSS Feed 
Joomla 1.5 Templates by JoomlaShine.com